3. sep, 2017

Miste min fina fölunge Lucinco LH e: Touchdown för några veckor sedan i sviterna av ett insektsstick. Trodde inte man kunde dö av nåt sånt. Mkt tragiskt.

Diamonds Zixxaq LH är tingad och besiktigad.

Vi har haft flera uppskattade dressyrträningshelger förutom den vanliga verksamheten.

Denna helgen har min uppfödning Sixxtus LH e: Cortus - Stanford med sin ryttare Helene ( som också är min veterinär här) vunnit DM i Småland i dressyr. Vi säger GRATTIS!!
Flera andra elever har också tagit placeringar i lägre klasser på sina ponnyer.... superroligt

Vi summerar seminsäsongen 2017 med mkt god dräktighet . Hur god återkommer jag till när dom sista stona är kollade i början av kommande vecka...

Min egen Diamond Rose är dräktig med Benetton Dream och Wilmas utleasade mage innehåller ytterligare en Cartier bebis....

24. jul, 2017

Både Eztrella LH e: Zafferano - De Noir och Lucinco LH e: Touchdown - Bernstein är sålda och flyttar om allt går som  det ska i oktober till sina nya ägare!

Bådas mammor är dräktiga igen och nyss kollade på ca 60 dygn.
Lukretsia är dräktig med nygodkände Demand (han är syskon med min Diamond Rose)
Eliza är återigen dräktig med Zafferano.

Diamond Rose togs i våras ut till Lövsta Star Satsningen och inväntar dräktighets koll med Benetton Dream
Hennes årsföl e: Zuidenwind ser mkt lovande ut!

Vi har haft många ston på seminstationen här i år och det är roligt att fler och fler hittar hit. 
Nu är det mest dräktighets koller på agendan där och eftersläntare vi jobbar med. Året har inte varit okomplicerat men så säger dom flesta hingsthållarna också. Tror aldrig det sprutats så mkt både för att få ston in och ur brunst.... har faktiskt ingen aning om vad det beror på att dom hakar upp sig 

Wilmas mage är utleasad för säsongen och hon är seminerad med Bocaccio Arden denna gång. Hennes årsföl e: Cartier är superfin

26. apr, 2017

Tre föl födda så här långt nu i april

Först Lycka som fick en hingst e: Touchdown. Hon skulle egentligen fölat sist men fölade för ovanlighetens skull dagtid och ute i hagen men det gick bra.

Eliza har fått ett stoföl e: Zafferano som är färglös fux , eventuellt isabell. Vi får helt enkelt se.
Hon är aldeles ljuvlig iallafall. Söt som en sockerbit. Även hon fölade ute OCH ståendes. Kan säga att jag hade lite puls där ett tag eftersom jag var själv hemma men även där har det gått bra.

Sist i raden var Inackorderade stoet Feodora som fick ett stoföl e: Mr Vain GJ den är rejält stor och vi fick hjälpa till en hel del och dra när hon skulle ut. I övrigt är Feo en utmärkt förstagångs mamma!

Nu är det inga föl på gång förrän 1/6 och sen två i mitten av juni.

Seminverksamheten drog igång i måndags och vi hälsar stoägare välkomna som tidigare år. Priser hittar ni här på hemsidan.

7. apr, 2017

Jag har köpt en ny häst till verksamheten

Brudvik Diafol Coch allmänt kallad Affe som är en Welsh Cob och en ny ras för mig.

Affe är sex år gammal och 1.54 hög. Han är väl grundutbildad, lätt att flytta för skänkeln och är utbildad LB dressyr. Han är mkt vänlig och lättriden och har hittils gjort succe hos samtliga som hunnit rida lektion på honom. Ännu går han 5 pass/ vecka och jag försöker att han har samma ryttare så han kommer in i rutiner på ett bra sätt.

Affe kan också ridas av lite yngre ryttare och passar dig som är lite osäker då han är stabil och har en god egen bjudning.
Välkommen att komma och rida Affe 😀

I övrigt är det föltider nu och i april ska Eliza, Lycka och Feodora föla och alla är nu kameraövervakade nattetid men inget intensivt vak på någon än....spännande.

21. dec, 2016

Ibland händer saker man inte varken kan förusäga eller lösa på det sätt man önskar. 

Nian fick kolik torsdagen den 8/12 och blev ganska dålig så vi fick ta ut veterinär på natten men trodde att han blev OK igen men en vecka senare den 15/12 tyckte jag att han verkade lite låg och hade skrapat i boxen så jag ringde ut min vanliga veterinär. Under fyra dagar pendlade vi mellan hopp och förtvivlan och på lördag förmiddagen trodde jag faktiskt att vi klarat det då han var pigg och glad och precis som vanligt men på eftermiddagen hände nåt och sen blev allt sämre och på söndagmorgonen var puls hög och magen var tyst och vi fick ta det tuffa beslutet.

Nian blir ju helt omöjlig att ersätta för han har ju varit en häst som verkligen ALLA kunnat rida och dessutom kunnat känna sig jätte duktiga då han varit enkel och okomplicerad och riktigt välutbildad. 

Att ha sjuka hästar är dessutom ekonomiskt mkt tufft och tyvärr var han ju inte bra försäkrad.

Nian - jag saknar dig så jätte mycket.

Figornio LH -07 e: Figaro R - Stanford - Maraton u: Amyzetta LH

💔